Om

Kalderon AB är ett företag med flera inriktningar: djurkommunikation, reiki, kläddesign och naturliga örter. Företaget drivs av mig, Eva Kalderon, och har genom åren utvecklats och förändrats tillsammans med mig.

Jag är i grunden utbildad inom textil och grafisk formgivning och arbetade med reklam i nästan 20 års tid innan jag bestämde mig för att lämna reklamvärlden och ägna mig åt något som ger mitt liv ett större innehåll – människor och djur.

Efter att jag studerat ögondiagnostik på hästar i USA insåg jag hur lite jag visste. Jag fortsatte därför med en utbildning till bodyworker för att lära mig anatomi och fysiologi och kunna se helheten. Denna utbildning pågår fortfarande.

Sedan mina hästar drabbats av invärtes parasiter började jag även att intressera mig för naturliga örter och vilken effekt dessa kan ha för att förbättra hästarnas hälsa. Jag läser nu allt jag kommer över och har en bra lärare i min man, Andreas.

Andreas är utbildad massör, zonterapeut, kiropraktor, kinesiolog, akupressör, sacrokranial terapeut, öronakupunktör, akupunktör, ögondiagnostiker och homeopat med omfattande utbildning från Sverige, Tyskland och Belgien.

För att bättre kunna hjälpa djuren började han 2004 att studera djurakupunktur och fortsatte sedan med en utbildning till holistisk djurläkare med inriktning på hästar, som kommer att vara färdig 2010. Han har under åren hjälpt både människor och djur till ett friskare liv.

I mitt eget arbete med människor använder jag mig av reiki, en japansk metod avsedd att reducera stress, ge djup avslappning och hjälpa kroppen till självläkning på alla nivåer. Jag blev diplomerad reikimaster 2008.

Slutligen arbetar jag med något som underlättar för både människor och djur, nämligen djurkommunikation. Som certifierad djurkommunikatör försöker jag fånga upp de bilder och känslor djuret vill förmedla och vidarebefordra dem till ägaren.

Genom Kalderon AB hoppas jag kunna hjälpa både djur och människor!