Kläder

Jag har under större delen av mitt liv haft ett intresse för textil och klädskapande och efter att jag jobbat nästan 20 år i reklambranschen bestämde jag mig därför 1995 för att söka till Malmö tillskärarakademi, en av Sveriges ledande specialskolor inom mönsterkonstruktion, tillskärning och modeteckning.

Eftersom jag kör motorcykel, en Harley Davidson, var det inte svårt att hitta målgruppen för min slutkollektion. Det blev skinn och nitar! Jag utgick från mig själv och funderade över vad jag saknade mest när jag åkte mc, och vad jag tyckte sämst om. Svaret var uppenbart – det värsta var att alltid behöva byta om när man kom till en fest!

Jag designade därför ett mc-ställ som jag på 20 sekunder kunde ändra till en klänning, utan att ta av mig skorna och blotta något av kroppen! Detta innebar att jag kunde svida om på en parkeringsplats. Kollektionen byggdes sedan på med flera plagg, däribland en brudklänning i svart läder med guldnitar.

Jag har fortsatt att jobba med temat ”flera användningsområden i samma kreation” och även utökat kollektionerna med casual wear som jackor, kjolar och byxor – allt i skinn och nitar!

Se mer på kalderon.com